Now Reading
De wereld is aan de makers

De wereld is aan de makers

Allee, kom, ik gooi hier ook even de grootste trends die ik in 2020 zag verschijnen online.

Volgens mijzelve. Gebaseerd op geen enkel kwalitatief of kwantitatief onderzoek. Na een jaar in lockdown en 5 maanden compleet niét bezig met marketing wegens een baby. Voorgaande is een goeie indicatie van de zak zout die je hierbij moet gooien.

2020 was voor mij het jaar waarin ik coaches, courses en no-code tools zag ontploffen. Gooi die drie samen en de wereld is aan de makers.

No code

Geen enkel technisch excuus meer om je zotte of geniale gedacht niét meteen online te zwieren.

De wereld is aan de makers. En die makers moeten bijna niks meer kunnen. In 2020 ontplofte het aantal tools waar je niks voor moet kunnen en àlles mee kunt maken.

Coaches van coaches (van coaches?)

Iedereen wordt coach. Ik heb verdorie zélf op een bepaald moment overwogen coach te worden. En coaches hebben ook coaches nodig natuurlijk. En hebben die dan ook een coach? Of heet dat dan een mentor?

Ik had (nog) geen coach in 2020. Pas op: ik ben helemaal niet persé negatief over coaching. In 2021 komt daar namelijk verandering in. Zo werk ik de trend toch in de hand.

Courses

Moet er nog een opleidingske zijn? “Maak jezelf een product, bouw een cursus”. Er waren er al zoveel, en nu zijn er nog een berg meer. En waar ze eigenlijk over gaan en wat de kwaliteit ervan is, weet niemand. De influencers van ‘vroeger’, bieden opeens allemaal courses aan. De coaches van hierboven, ook. De beste courses zijn de courses over het maken van courses. Even meta als het coachen van coaches.

Ik begin binnenkort aan het marketen van marketing op mijn website over het internet. Die ik zelf maak met een no-code tool. Ik gooi ze samen in een cursus, maar kan het ook 1-1 als framework gebruiken voor persoonlijke coaching sessies. Nu aan 70% korting (Voor je mij een mailtje stuurt om je in te schrijven, ’t is maar om te lachen).

Scroll To Top