Now Reading
Het leven als ondernemer

Het leven als ondernemer

Ik heb het juk afgeschud. Vrij van alle begrenzingen. Maar ook helemaal alleen. Zonder team, zonder collega’s, in Corona-tijden ook zonder coworking space om al eens een koffietje met iemand te drinken. Ik zou dat kunnen met mijn echtgenoot, maar die kom ik al zoveel tegen tegenwoordig.

In het verleden was ik al eens zelfstandige. Ik freelancte ook, voor klanten. Maar deze keer, dit, voelt anders. Ik bouw aan een duidelijk beeld dat ik heb. Het plannetje zit in mijn hoofd, zoals de foto op de Lego doos. De stappen ernaar toe zoek ik nog wat uit. Ik ga vast ook een beetje verloren lopen. Maar geraken zal ik er.

Nog nooit ben ik ergens zo van overtuigd geweest. Om er tegelijkertijd ook schrik van te hebben.

“Oh, ja, ik doe maar wat”, zeg ik tegen de meeste mensen. Alsof ik het wil minimaliseren, de overtuigingskracht en energie waarmee ik de laatste weken fuel. “Ben ik manisch?”, vroeg ik onlangs aan een vriendin. “Kei hard, joh”, was het verdict.

ma·nie (de; v; meervoud: manieën), ma·nie (de; v; meervoud: manies)

1(psychologie) geestesziekte die zich uit in een sterk verhoogde activiteit 2hartstochtelijke en overdreven voorliefde

Zolang het bij mij betrekking heeft op de voorliefde, allemaal goed en wel.

Om maar te zeggen: er stromen hier bakken energie. Positieve (‘dat gaat hier kei goed’), maar ook negatief (‘dat gaat hier nooit lukken’). En vaak dan nog eens allebei tegelijk, of kort na elkaar. Interessant, om soms vanop een afstandje naar jezelf te kijken en de rollercoaster te volgen waar je op gekropen bent.

Ik herken hem van vroeger. Van toen ik werkte voor een bedrijf waar ik hart en ziel inlegde. Die heb ik – eindelijk – teruggevonden en nu – weer eindelijk – helemaal voor mezelf.

Al hoop ik ooit (binnenkort?) de wins en losses ook te kunnen delen met iemand anders. Een collega, partner, iemand die per ongeluk mijn pad kruist en de boot bijna van nature mee opkruipt. Of ik pik op een andere manier iemand op doorheen het parcours. Voorlopig is het nog even goed zo. Ik stoom lekker door op mijn eigen – soms licht manische – ritme.

Scroll To Top