Now Reading
Podcastlijstje

Podcastlijstje

Een lijstje met podcasts waar ik al eens graag naar luister. Van ver of dichtbij gerelateerd aan marketing natuurlijk.

Had je tien miljoen

Wat zou jij dan doen? In Bitcoin steken? Goeie alternatieven hoor je in My First Million. (Vaak afgekort als MFM, niet te verwarren met de – ook leutige – true crime podcast My Favourite Murder.) De titel klinkt patserig en Amerikaans. En dat zijn de twee hosts ook wel een beetje. Maar wel interessant om twee buddies wat te horen brainstormen over leutige business ideetjes, de nieuwste startups en de achterkant van de VC en Silicon Valley (of Austin?) wereld. 

The Pitch

Nog een podcast vol business-ideeën. Ik luister tijdens de nachtelijke baby-feedings tegenwoordig naar The Pitch. Sharktank in podcast-vorm. Weer héél Amerikaans, maar interessant om een breed scala aan businesses voorbij te horen komen. Ik val er ook verdacht goed terug bij in slaap. Geen idee of dat zo’n goede indicator van kwaliteit is…

Geeking out

Computer Club klinkt als een geeky podcast en is dat ook. Alleen gaat het niet persé over zelf pc’s in elkaar vijzen of de nieuwste grafische kaarten. Wel over technologie in ruimere zin. Een greep uit recente onderwerpen: de beursgang van een aantal koerierbedrijven, terugkerend non-nieuws over de TikTok vs de VS, een kritische blik naar Google Drive. Ze hebben ook schoon potsen en een digitaal clubhuis.

Opgemerkt

Beetje hetzelfde concept als Computer Club: 2 gasten babbelen wekelijks over een paar nieuwtjes en gaan dieper in op één of twee topics. Het gaat in Opgemerkt niet (of minder specifiek) over technologie. Wel over opmerkelijk nieuws uit branding en marketing. Tis dat dit expliciet een lijstje met aanraders is. Anders zou ik zeggen “dikke vette aanrader, dit”.

Photo credit: marioanima on VisualHunt.com / CC BY

Scroll To Top