Now Reading
The hustle

The hustle

The ‘hustle’ is real, maar oh zo plezant. 

De afgelopen maanden ondertussen (wat vliegt de tijd), heb ik mezelf de cadeau gegeven om fulltime te spelen met mijn passieprojectje. Zonder er op voorhand een definitie van succes of slagen op te plakken. Volledige vrijheid om 100% mijn ding te doen. 

Ik had de groei, goesting en energie nooit zo groot verwacht. 

Ik schrik, leer, stretch en word continu uitgedaagd. 

Mijn grootste ‘inzichten’ als solo-ondernemer (wat een zwaar woord!)

Alleen is niet alleen.

Je hebt misschien geen collega’s meer, maar het volk dat je daardoor bewust uitzoekt voor feedback, koffiekletskes en kleine check-ins is daardoor des te dierbaarder. Omdat je ze nu ook kan uitkiezen, is het direct ook de crème-de-la-crème. Eeuwige dankbaarheid voor mijn kleine posse.

Oncomfortabel zijn is goed en doet deugd.

Niet dat ik daarvoor op mijn lauweren rustte, maar het is heerlijk om gedwongen dingen te moeten doen die je daarvoor al eens rap delegeerde. Of die eigenlijk niet bij je job hoorden. In mijn geval: ik hààt sales. Maar: ik houd van de manier waarop het me uitdaagt, die confrontatie. Dus blijf ik – vallend, struikelend en hinkelend – dat stukje opzoeken en stretchen. Dat is groei. Het pikt een beetje, maar na sporten doen je spieren ook pijn als je wilt trainen. Net hetzelfde. 

‘Pak het gelijk het komt’.

In eenzelfde dag ga je van succes, naar falen, van euforie naar ‘dit gaat nooit lukken’. Na twee dagen ben je doodop. Na twee weken heb je door dat dat normaal is. Na drie weken ben je weer overtuigd dat het een stom idee was. Maar: weet je wel dat je je over een uurtje, dagje of weekje waarschijnlijk weer anders voelt. Knopje omdraaien, wandelingetje doen, koffietje drinken en voort. 

Zelf van plan te springen? Doen! Of het nu “pakt” of niet, een “succes” is of niet: de journey alleen al is het waard.🍀 

(En dan ga ik nu terug mijn kristallen knuffelen, de feng-shui in mijn bureau optimaliseren en zorgen dat ik geen zoom calls plan de dag na volle maan / hippie mode)

Scroll To Top